Youtube

Oren schoonmaken en tanden poetsen….

Oren schoonmaken

Doordat labradoodles hangende oren hebben en ze hun neus overal insteken, waardoor er vaak vuil en vocht in hun oren terecht komen is het belangrijk om het binnenoor haarvrij te houden en droog. Anders is het een heerlijk plekje voor bacterieen en mijten om te gaan zitten groeien.

Advies is dan ook om geregeld enkele haartjes tegelijk uit het oor te verwijderen door een paar haren vlak bij de aanhechtiging tussen duim en wijsvinger vast te pakken en dan heel langzaam te trekken, als ware het om het haar te overreden los te laten.

Daarna wacht je minimaal een dag en haal je er weer enkele uit op dezelfde manier.

Nooit alles tegelijk eruit halen. De oorhuid van het binnenoor raakt dan geirriteerd en in combinatie met vocht, vuil en warmte hebben ze dan zo een ontsteking te pakken.

Het helpt door geregeld het binnenoor zachtjes droog (en schoon) te deppen met een watje (zorg wel dat er geen stukjes watje achterblijven), zeker na een zwempartij of regenbui

Het helpt ook door geregeld earsolv te gebruiken (aanbrengen met een make up kwastje in de oorschelp) of ottoclean (waarna je het oor wel weer goed droog moet deppen).

Irritaties (rode pukkeltjes op de huid) of wondjes in het oor kun je heel gemakkelijk verhelpen met 3x per dag gedurende een aantal dagen insmeren met sudocreme voor ontstoken babybilletjes. Dat mag zelfs wat dieper in het oor als dat nodig is.

Tanden poetsen 

Als honden geregeld lekker kunnen knagen op een botje, kalfshoefje, hertegewei of ander kauwspeelgoed en als ze verantwoord voer en beloningsbrokjes krijgen, waar niet teveel suikers ed in zitten, dan hoef je geen tanden te poetsen bij je hond