Youtube

Nieuws

Wij werken niet met gastgezinnen voor onze fokteefjes | 03.01.2018

Wij werken niet zoals andere fokkers met gastgezinnen voor onze fokteefjes.

Wij zijn zelfs van mening dat dit het ras niet ten goede komt en je er uiteindelijk zelfs een nerveus ras door krijgt.

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond, dat wanneer een teefje tijdens haar dracht en kraamperiode nogal veel stress heeft, zij dit overbrengt op haar pups en deze stress zelfs genetisch wordt. Dus als uit zo’n nestje ook weer een fokteefje wordt aangehouden, die dan ook weer in een gastgezin wordt geplaatst, zal elke generatie weer wat nerveuzer worden dan de vorige.

En dat terwijl Australian labradoodles zo heerlijk relaxed zijn.

Dogs Paradise Labradoodles zullen dat dan ook altijd blijven.

Fokteefjes die in gastgezinnen wonen, verhuizen nl tijdelijk naar de fokker om te werpen en blijven daar gedurende de eerste 7 weken van hun pups.

Ze moeten dus hun pups krijgen in een voor hen vreemde omgeving, bij vreemde mensen, met allemaal vreemde geuren en bij vreemde honden, die vaak al een roedel hebben gevormd.

Jonge moeders hebben een hele hoge beschermingsdrang voor hun pups, dus met een vreemde roedel en vreemde mensen geeft dat erg veel stress.

Ook als het gastgezin dan natuurlijk komt kijken en haar komt knuffelen, maar dan vervolgens weer zonder haar weggaat, geeft dat heel veel stress.

Het zou in onze ogen alleen maar werken, als de pups ook bij het gastgezin thuis geboren worden en tm 8 weken zouden mogen verblijven. Maar dan doet het gastgezin feitelijk al het werk.

Dekreutjes kunnen daarentegen zonder enig probleem in een gastgezin.

Al vinden wij dan nog steeds dat ze heel vaak bij de fokker zouden moeten logeren om ze echt door en door te kennen om uiteindelijk een goede match te kunnen maken qua karakter, qua trainbaarheid, qua bouw en qua vacht.

terug naar overzicht