Youtube

Puppies

Wij hebben geregeld pups, doordat wij, zoals u zelf kunt zien  op deze site, behoorlijk wat teefjes en reutjes hebben.

Ik hanteer twee wachtlijsten voor mijn Australian labradoodles ; Momenteel zijn beide wachtlijsten weer gesloten

 

Onze Australian labradoodle foundation (AlF2 en ALF3) pups kosten 1750 euro (incl. 21% btw), onze pure AL pups kosten 1850 euro (inclusief 21% btw)

Het verschil tussen ALF1, 2, 3 en pure AL is als volgt: ALF staat voor Australian Labradoodle Foundation dog

De Australian labradoodle is immers nog steeds een ras in opbouw

Wanneer je een labradoodle hebt die alle 6 rassen in zijn stamboom heeft, (mn de Poodle, Labrador en Americaanse / Engelse Cocker spaniel), dan mag het een ALF1 genoemd worden. (ALF0, ingeval er een harig hondje in het nest zit)  

Een ALF0 x ALF(1,2 of 3) of pure AL = ALF1

Een ALF1 x ALF(1,2 of 3) of pure AL = ALF2

Een ALF2 x ALF(2 of 3) of pure AL = ALF3

Een ALF3 x ALF3 of pure AL = pure AL = raszuiver

Het is overigens niet zo, dat een pure AL het meest allergievriendelijk is. In alle generaties komen verschillende vachttypen voor, die voor verschillende allergie-en geschikt zijn.  De ALF0 en ALF1 kunnen wat verschillen van karakter en uiterlijk, omdat zij een poodle, cockapoo of labradoodle origin als ouder hebben, waar ze dan meer op kunnen lijken. Een ALF1 met een poodle ouder, zijn over het algemeen beter geschikt als hulphond, omdat ze zich meer focussen op alleen het gezin, ipv op heel de wereld.   Maar vanaf ALF2 zijn het qua karakter, uiterlijk en vachttype heel erg hetzelfde honden als pure AL’s   Ik verwacht dat zodra we raserkenning hebben, alleen de pure AL’s voor een stamboom van FCI in aanmerking zullen komen. Vandaar het prijsverschil Op onze site vindt u ook alvast heel veel informatie om te lezen mbt de opvoeding van uw pup…