Youtube

Wie zijn wij….

Wij, Hans en Nanja de Koning, fokken al vanaf 2005 Australian labradoodles en we genieten hier elke dag van.

Het eerste Australian labradoodle teefje dat wij aankochten, die de liefde voor labradoodles gelijk diep in ons hart wortelde, was Icy. Tegan Park Two I Cee, geboren 3 maart 2000. Met veel dankbaarheid denken wij aan haar terug. Icy is op 2 weken na 16 jaar oud geworden. Gezond oud, want ze ving tot vlak voor haar dood de duiven nog uit de lucht….

(Hans knuffelen met nieuwe aanwas….)

–split–

Wij hebben jarenlang het grote geluk gehad om het fokken van Australian labradoodles te kunnen combineren met een hondenpension, waar wij veel van onze labradoodle pups als volwassen labradoodle te logeren kregen*
Dat gaf als grote voordeel, dat we als fokker de goede punten, maar ook de verbeterpunten van bepaalde combinaties Australian labradoodles konden zien en het heeft ons enorm veel ervaring met het ras gegeven.

Wij hebben de tijd, ruimte en de mogelijkheden om al onze fokteefjes en sommige van onze dekreuen bij ons te houden, waardoor wij ze dus door en door kennen, qua karakter, qua trainbaarheid, qua bouw en qua benodigde vachtverzorging. De reutjes waar we het alleenrecht om mee te dekken van hebben, zien we altijd tijdens de vakanties van hun baasjes omdat ze dan bij ons komen logeren, waardoor we ook hen heel goed kennen.

Dat is nl de enige mogelijkheid om goed op karakter te kunnen fokken. Door het karakter van je fokhonden door en door te kennen, waardoor je de juiste combinaties kunt maken.

Het karakter van al onze pups staat nl hoog bij ons in het vaandel!
Wij fokken zowel de mini size Australian labradoodle, als de kleine, gemiddelde als grote medium size Australian labradoodle en heel af en toe een kleine standaard labradoodle.
Wij fokken voornamelijk labradoodles met curly fleece en fleece vachten, uitermate geschikt voor mensen met een allergie voor honden.

Wij zijn jarenlang lid van de ALAEU geweest. (Nanja is zelfs mede oprichter van de ALAEU) en wij fokken nog steeds grotendeels conform de regels van de ALAEU.

Wij fokken echter op het totaalplaatje, dus niet alleen op gezondheid, maar ook op vachtkwaliteit, bouw, trainbaarheid en karakter.

Echter hebben baasjes in onze ogen ook een flinke verantwoording. Ondanks dat je er als fokker alles aan doet om zo gezond mogelijk te fokken, blijven het levende wezens en kunnen er onbedoeld toch ziektes op poppen, die daarbij ook wel weer getriggerd kunnen worden door baasjes zelf, bijv. door honden te dik laten worden, te zout voer te geven, niet goed te borstelen, beloningskoekjes ed te geven met teveel suikers erin, te jong trappen te laten lopen of onbesuisd met grote zware honden te laten spelen enz.

Een hond met aanleg voor hd hoeft het niet per definitie te krijgen. Zeker niet als deze verantwoorde voeding en lichamelijke beweging krijgt en niet te zwaar wordt belast.

Wij hebben inmiddels al heel veel mensen blij kunnen maken met een Australian labradoodle, die dachten nooit een hond te kunnen hebben.
Dat is heerlijk om te kunnen doen.

Het is ons echter ook wel gebleken, dat weliswaar 98% van mensen met een allergie voor honden de Australian labradoodle heel goed verdraagt, maar dat wanneer er andere allergieën meespelen in combinatie met astma, dit percentage helaas veel lager ligt.

Wij raden dan ook een autotest (=allergietest) zeker aan. Deze is alleen beschikbaar voor degene die bij ons op de wachtlijst voor een Australian labradoodle staan en wordt meestal gepland enkele maanden voordat u een pup kunt hebben.

Waarom zou u een pup van Dog’s Paradise Labradoodles willen hebben?

–          Wij wijzen geen pups toe……U mag zelf een pup kiezen uit de pups die niet zijn uitgekozen door degene die boven u op de wachtlijst staan. Natuurlijk helpen wij u wel met het maken van de beste keuze. Zit er geen pup naar uw gading bij, dan kunt u zich door laten schuiven naar het eerstvolgende nestje dat wij verwachten, wat er dikwijls al heel gauw aankomt, omdat wij nu eenmaal een grotere fokker zijn.

–          Ervaren fokker : Omdat wij een ervaren fokker zijn, weten wij precies waar je op moet letten om de liefste en gezondste pups te fokken, die nog mooi zijn ook. Wij zorgen zelf voor al onze reuen en teefjes, zien hen elke dag de hele dag en we weten dan ook precies welke combinaties de beste pups zullen geven.

–          Worden er te weinig pups geboren? Dan hoeft u niet weer een heel jaar te wachten op het volgende nest, maar dikwijls maar enkele weken, doordat het volgende nestje er altijd vlak achteraan komt. Doordat onze teefjes in een roedel lopen, worden ze door elkaar aangestoken wat betreft het loops worden.

–          Lifetime helpdesk; U kunt ons het hele leven van uw labradoodle lang om advies blijven vragen en aangezien wij enorm veel ervaring hebben met dit ras, zullen wij altijd wel een passende oplossing voor u weten. Of het nu gaat over de voeding, de opvoeding, gezondheid of de vachtverzorging. M.n. onze ervaring aangaande de vachtverzorging is erg groot, doordat wij zelf ruim 40 labradoodles hebben, die we zelf allemaal al jarenlang borstelen en knippen. Wij weten dus precies hoe het moet.

–          Wij werken niet met gastgezinnen voor onze fokteefjes waardoor je veel relaxtere pups krijgt. De meeste fokkers van de Australian labradoodle (voorzover ik weet gebeurt het nl bij geen enkel ander ras..) hebben hun fokteefjes in gastgezinnen en alleen tijdens de kraamperiode verblijft het teefje dan bij de fokker, waar ze dan haar pups werpt en zoogt. In een voor haar vreemde omgeving, in een vreemde roedel (fokker heeft meestal enkele honden thuis), heel lang zonder haar baasjes. Dit geeft zo’n teefje erg veel stress en onderzoek heeft uitgewezen dat zij dit overdraagt op haar pups en zelfs dat het epi genetisch wordt. Dus als uit zo’n nestje weer een fokteefje wordt aangehouden, zal de volgende generatie nog gestresstere pups geven enz enz. In onze ogen komt dit het ras zeker niet ten goede en dat vinden wij erg jammer.

–          Bemiddeling herplaatsing ; Indien wij om de een of andere reden een wat oudere pup moeten herplaatsen, benaderen wij eerst alle mensen op onze wachtlijst voor hem of haar. Mocht u door omstandigheden zelf niet meer voor uw labradoodle kunnen zorgen, dan help ik u om hem of haar in een lief gezin te herplaatsen, met zo min mogelijk kosten.

*Helaas lukt het ons niet meer om al onze werkzaamheden op een goede manier te kunnen combineren, dus hebben we geen doodlepension meer. Ook al hebben we het jarenlang met heel veel plezier gedaan en missen we het heel erg.