Youtube

Pup van marktplaats…..

Hallo Nanja,

Ik vind de labradoodle pups nogal duur en nu kan ik een veel goedkopere pup kopen van markplaats. Het is een schattig blond teefje bij hele leuke mensen vandaan. Wat vind je daarvan en mag deze dan ook in jullie Doodle Resort komen logeren?

Vriendelijke Groeten

Rita,

Antwoord:

Hallo Rita,

Weet je wat het is, Rita? De meeste pups die op marktplaats worden aangeboden, zijn labrador x poedel kruisingen (F1). Dat is heel iets anders dan een Australian labradoodle. Zulke pups, kunnen evengoed naar hun labrador ouder aarden als naar hun poedel ouder. Als ze naar hun labrador ouder aarden, zullen ze dus niet allergievriendelijk zijn en gewoon verharen. Dikwijls zien ze er als pup heel schattig uit (welke pup niet?) maar zijn het als volwassen honden, hele andere honden dan u in gedachten had.

Soms zijn het ook F1’s (labrador x poedel) x poedel kruisingen, waarbij het poedelgehalte in zo’n pup 75% is. Deze pups zullen wel geschikt zijn voor mensen met een allergie voor honden, maar vaak is hun vacht veel moeilijker in onderhoud dan die van de Australian labradoodle en zijn het veel eenkennigere honden en blaffen ze meer.

Ook is het zo, dat fokkers die niet zijn aangesloten bij een rasvereniging, nergens toe verplicht zijn en het heel goed kan zijn, dat de ouders niet of onvolledig getest worden op allerlei gezondheidskwalen, zoals hd, ed, oogziekten enz.

Ook wordt bij hen niet gecontroleerd of een teefje niet elke loopsheid wordt gedekt en dus heel vaak een nestje krijgt en dus een teefje helemaal uitbuiten. U helpt hier dan aan mee, door een pup te kopen…..

Voor sommige erfelijke ziekten, zoals epileptie of de ziekte van addison, bestaan geen dna testen. Als je als fokker niet aangesloten bent bij een vereniging, heb je geen beschikking over belangrijke informatie, zoals welke lijnen er pups met epileptie of de ziekte van Addison voort hebben gebracht. Als fokker kun je hier dan geen rekening mee houden.

Wat betreft het verblijf in ons Doodle Resort: Mits uw doodle een vacht heeft, waar ik tegen kan, dus een fleece, curly fleece of wollen vacht, die niet verhaart, is ze van harte welkom.

Groetjes

Nanja

 

Posted in: Diverse