Youtube

Nieuws

Nieuwe kijk en knuffeldagen gepland (VOL) | 04.11.2017

Wij organiseren geregeld kijkdagen om geintresseerden vrijblijvend kennis te laten maken met ons en met het ras en zelf te laten ervaren wat een geweldige honden het zijn. Maar ook mensen die al op onze wachtlijst staan, kunnen weer even van onze doodles genieten.

Wij hebben weer 2 kijkdagen gepland staan :

Zaterdag 18 november (SORRY BEIDE GROEPEN ZITTEN ALWEER HELEMAAL VOL)

Zondag 19 november (SORRY BEIDE GROEPEN ZITTEN ALWEER HELEMAAL VOL)

BEGIN MAART 2018 ZULLEN WE WEER NIEUWE KIJK EN KNUFFELDAGEN ORGANISEREN WAAROP U VAN HARTE WELKOM BENT.

(U krijgt dan een wachtwoord van ons wat u door kunt geven aan de poort, om te voorkomen dat er een hele hoop mensen onaangekondigd komen. Wij hebben nu eenmaal niet onbeperkt de ruimte en gelegenheid om mensen te ontvangen). De bedoeling van de kijkdagen is dat er alleen mensen komen, die ook echt het voornemen hebben om een Australian labradoodle aan te schaffen.

Wacht niet te lang met opgeven! want de interesse voor onze kijkdagen is enorm groot en uit ervaring weten wij, dat ze altijd al binnen enkele dagen volgeboekt zitten.

Aangezien wij ook nog andere werkzaamheden hebben (promotie Automatische hondenborstel) en 16 uur per dag bezig zijn met de verzorging van de honden, 7 dagen in de week, 52 weken per jaar, is het niet mogelijk om tussendoor te komen kijken. Gezien de enorme belangstelling zouden wij zelf en onze honden nooit meer tijd voor onszelf hebben en zouden we niet meer aan een goede verzorging van onze honden en de pups toekomen. Vandaar dat wij gekozen hebben om af en toe kijk en knuffeldagen in te stellen.

Op zo’n kijkdag lopen ongeveer 20 labradoodles in alle maten en kleuren en leeftijden en vachttypen rond. Bij mooi weer worden de kijk- en knuffeldagen gehouden op het knuffelweitje op ons terrein.

Bij slecht weer worden de kijk- en knuffeldagen gehouden in de orangerie (binnenuitloop van het doodle resort). Desondanks kan het zijn, dat u toch een allergische reactie zult krijgen, doordat in die ruimte heel veel honden hebben gespeeld, die wel verharen. Ook zijn niet alle vachttypen even geschikt voor alle soorten allergie-en. Het kan dus zijn, dat u op een wollen vacht reageert, terwijl u dat op een fleece vacht helemaal niet doet. Ook poepen en plassen ze in de orangerie, dus is het nooit helemaal “nestluchtjes” vrij, ook al ruimen we het nog zo goed op en maken we het nog zo goed schoon.

De labradoodle kijk- en knuffeldagen zijn dan ook niet geschikt om te testen of u al dan niet allergisch reageert voor mensen met een  hevige allergie voor honden. Reageert u tijdens de kijkdag echter helemaal niet, dan mag u ervan uitgaan dat u niet allergisch zult reageren op uw pup, omdat u de zwaarste test heeft doorstaan.

Mensen die op mijn wachtlijst staan kunnen een aparte afspraak met mij maken om een autotest te doen om te kijken of zij echt niet allergisch reageren op de Australian labradoodle. Een autotest kan niet gelijktijdig met de kijkdagen.

U kunt uw eigen hond, al dan niet een labradoodle, niet meenemen naar de kijkdag! Wij kunnen nl niet controleren of alle honden die mee worden genomen wel gezond zijn of netjes in zijn ge-ent en/of allergievriendelijk genoeg zijn.

Vriendelijke Groeten

Hans en Nanja de Koning

terug naar overzicht